Hoe krijg ik overal in huis wifi?

Wil je overal in huis een sterk wifi signaal, maar reikt je draadloze verbinding niet verder dan de woonkamer? Dit komt vaak doordat dikke muren en goed geïsoleerde vloeren het wifi signaal deels tegenhouden. Je kunt dit oplossen met powerline adapters, wifi repeaters en access points. Heb je liever één netwerkoplossing voor wifi in je hele huis? Met multiroom wifi leg je op een eenvoudige manier wifi aan van tuin tot zolder.

DOOR MARGOT, 9 FEBRUARI 2017

Één groot wifi netwerk

Multiroom wifi bestaat uit meerdere stations, ook wel satellieten of nodes genoemd, die zelf een wifi signaal uitzenden. Als je in een netwerk met een wifi repeater of powerline adapter verplaatst van bijvoorbeeld de zolder naar de woonkamer, heb je een vertraging van een paar seconden doordat je met het verzwakte signaal verbonden blijft. Je gaat pas over op het volgende signaal als het oude écht weg is. Multiroom wifi heeft dit niet: de stations schakelen zonder haperingen over naar het station dat het sterkste signaal aanbiedt. Hierdoor kun je videobellend of online gamend door het huis lopen, zonder dat het beeld ineens blijft hangen.

Wifi in je hele huis


Breid uit met modules

Multiroom wifi bestaat uit meerdere gelijkwaardige apparaten die je op verschillende plekken in huis plaatst. Doordat de apparaten een sterke wifi verbinding delen, hoef je geen lange netwerkkabels te trekken. De stations verdelen het internetverkeer onderling. Ga je groter wonen? Dan breid je het systeem eenvoudig uit met een extra station. Het enige dat je nodig hebt, is een vrij stopcontact op de verdieping waarnaar je het signaal wilt verlengen.


Bekijk alle Multiroom wifi
Bekijk alle uitbreidingen voor routers

Linksys Velop

Meer artikelen over Multiroom wifi

Eerder bekeken door jou