Hoe krijg ik wifi op zolder?


Het wifi signaal van een router reikt vaak niet tot op de tweede verdieping van je huis. Op deze pagina leg ik je uit hoe je zorgt voor een sterk wifi signaal op zolder. Zo blijf je ook tijdens het studeren, strijken of hobbyen online.

DOOR MARGOT, 14 OKTOBER 2016

Dikke muren, isolatiemateriaal tussen verdiepingsvloeren en aluminium ondervloeren zorgen ervoor dat het wifi bereik sterk afneemt. Draadloos uitbreiden van je wifi netwerk naar zolder gaat daardoor niet altijd goed.

Internet via de netwerkkabel

Een netwerkkabel verplaatst het signaal niet door de lucht, maar door een kabel. Daardoor hebben deze obstakels geen invloed op de snelheid van het internet. Internet via een netwerkkabel is het snelste en stabielste. Als je deze netwerkkabel aansluit op een access point, heb je ook op zolder snel en stabiel draadloos internet.

Internet via het stopcontact

Maar wat als je liever geen lange netwerkkabels wilt leggen of gaten wilt boren? Om het internet bedraad naar zolder te sturen, heb je geen netwerkkabel nodig. Een powerline adapter stuurt het internet namelijk via het stopcontact naar de zolder. Je sluit één powerline adapter aan op je router en plaatst de tweede op zolder. Het stroomnet stuurt het signaal door. Zo is het wifi signaal sterk op zowel de begane grond als op de zolder. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.


Wifi via powerline op zolder

Kies je powerline met wifi

Wil jij op zolder online shoppen, je favoriete muziek streamen via draadloos internet of online gamen? Of kijk je onder de dakpannen liever kattenfilmpjes en tutorials op YouTube? Kies de powerline adapter of het access point dat bij jouw zolder past.


Bekijk alle powerline adapters met wifi
Bekijk alle access points

Eerste hulp bij kiespijn

Met Coolblue's keuze helpen we je het product te kiezen dat bij je past, als je er zelf niet uitkomt. Onze specialist zocht voor 3 gebruikssituaties een powerline uit. Die raden wij blind aan jou, je vriend of je oma aan.


Coolblue's keuze voor powerlines

Eerder bekeken door jou