Wifi versterker voor je KPN Experia Box nodig?

Wanneer je een internetabonnement bij KPN afsluit, krijg je een router van KPN: de Experia Box. Er zijn verschillende manieren om het wifi netwerk van je KPN router te versterken en uit te breiden.

1. Hoe breid ik mijn KPN powerline adapter netwerk uit?

Heb je een powerline adapter van KPN en wil je het netwerk uitbreiden, kies dan voor een Devolo powerline adapter. De powerlines van Devolo werken direct met je huidige adapters. Je koppelt ze eenvoudig door de encryptieknop op 1 van de bestaande adapters 2 seconden ingedrukt te houden. Vervolgens doe je hetzelfde op de nieuwe adapters. Na een paar seconden stoppen de adapters met knipperen en is de connectie gemaakt.

Bekijk alle losse Devolo powerline adapters

2. Hoe versterk ik het wifi signaal van mijn KPN router?

KPN biedt zelf een access point genaamd: Wifi Versterker DualBand aan als wifi versterker. Deze versterker verbind je met een netwerkkabel aan je Experia Box. Heb je geen netwerkkabel door je huis lopen? Versterk het wifi signaal dan met een Devolo dLAN 500 powerline adapter en leid het internet via het stopcontact naar alle kanten van je huis. Geef de powerlines dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord als je bestaande wifi netwerk en creŽer 1 groot netwerk in je huis. De voor- en nadelen van de versterkers op een rijtje:

In het kort

Welke wifi versterker kies je?Access point van KPNPowerline adapter van Devolo
Wil je geen netwerkkabels door je huis trekken?
Wil je de versterker eenvoudig in een andere kamer plaatsen?
Wil je van een stopcontact een wifi hotspot en/of netwerkaansluiting maken?
Wil je meerdere wifi hotspots verspreid over je huis?
Wil je extra poorten om apparaten op aan te sluiten?
Wil je met 1 druk op de knop het signaal van je KPN router versterken?
Wil je wifi versterken op de 2,4- en 5 GHz-band?

Aanbevolen wifi versterkers voor je KPN Experia Box:

3. Ik wil een betere router gebruiken in plaats van de Experia Box, hoe doe ik dit?

Koop een nieuwe router en verbind deze via een netwerkkabel aan je Experia Box. Zo creŽer je 2 losse netwerken; 1 van je Experia Box en 1 van je router. Wil je 1 groot netwerk in je huis? Vraag dan aan KPN of ze de Experia Box op brug-modus zetten. De Experia Box doet in dat geval niks anders dan het internet doorzetten naar je eigen router, wat ervoor zorgt dat je volledige toegang hebt tot alle instellingen die de desbetreffende router te bieden heeft.

Bekijk alle routers

4. Kan ik 1 powerline adapter gebruiken voor KPN interactieve tv en internet tegelijk?

Ja, sommige powerline adapters kunnen het internetsignaal ťn het tv signaal van KPN doorsturen. Hierdoor heb je maar 1 powerline nodig voor je tv en internet. Als je tv en internet tegelijk gebruikt, heb je wel last van snelheidsverlies. De powerline verdeelt de snelheid namelijk over de 2 signalen. Onderstaande producten zijn geschikt voor het gebruik van interactieve tv van KPN en internet.

Eerder bekeken door jou